• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Korgan Yenipınarlılar Derneği olarak, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanlarında olmaya çalıştık.

Ramazan ayı boyunca zekat olarak 142.500 ₺ nakit ve 90 tane kart dağıtılmış olup, mahallemizde sadece her sene dağıtmış olduğumuz ihtiyaç sahiplerine de 5 adet koli dağıtılmıştır. Geri kalan kısmı Türkiye'nin değişik yerlerindeki hemşerilerimize verilmiş olup, listesi hayırseverlerimiz tarafından bizzat bilinmektedir. Hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Allah razı olsun, Allah kabul eylesin.

Dernek Başkanı Zikri Çamurlu


Ordu Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Sponsorlarımız
YENİPINARLI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI!

Korgan Yenipınarlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak bugün, daha önceden Derneğimizin web sayfasından, Facebook hesabından duyurduğumuz ‘öğrenci bursu’ ilanımıza yapılan 50’nin üzerindeki başvuruyu değerlendirip sonuçlandırdık. Başvuruları değerlendirirken özellikle şu başlıklara dikkat ettik:

1. Burs alacak öğrencinin mutlaka Yenipınar Mahallemizden olması ve babasının Yenipınar doğumlu olması,

2. Dört yıllık bir bölümde okuması ve dört yılın sonunda dersinin kalmamış olması,

3. Ailenin geçim standardı ve okula giden kardeş sayısı,

4. Üniversiteyi ilk 20.000’in içine girip kazanmış öğrencilerimiz değerlendirmeye tabi tutulmadan, doğrudan burs almayı hak etmiştir,

Burs Başvuru Formunda da belirlemiş olduğumuz bu şartları yerine getiren toplam 31 öğrencimize, Yönetim Kurulunun da onayıyla 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 8 ay boyunca burs verilecektir. Ayrıca, başvuran ancak burs çıkmayan 6 öğrencimize ise, 1 kereye mahsus ve miktarı Yönetim Kurulumuzun takdirine bırakılmış bir hediye ödemesi yapılacaktır.

Kıymetli Yenipınarlılar, ‘önce İnsan ve bunun için de önce Eğitim’ diyerek 2014  yılında kurulan Derneğimiz, o yıldan itibaren mahallemizin üniversitede okuyan öğrencilerine burs vermeye; eğitim süreçlerinde onların yanında olmaya gayret etmektedir. Kuruluş yılımızda 4 öğrenciyle başladığımız dayanışma hikâyemiz giderek daha güzelleşiyor; her yıl bir önceki yıla göre daha fazla sayıda üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Yalnızca geçen yıl, ağır pandemi şartları ve eğitimin uzaktan yapılması sebebiyle öğrencilerimize 8 aya yayılan bir ödeme yapmak yerine defaten ve bir kereye mahsus olarak 37 öğrencimize burs verilmiştir. Arzumuz, hayalimiz bu sayının bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da artarak devam etmesi, mahallemizin okuyan gençlerinin yanında olmak ve geleceği birlikte kurmak.

Kıymetli hemşehrilerim, değerli Dernek üyelerimiz,

Yenipınarın geleceğini kuracak gençlerimize verdiğimiz burslar, tabii ki sizlerin ve hayırsever insanlarımızın desteğiyle devam ediyor. Yanımızda olduğunuz için sizler bu güzel hikayenin en önemli kahramanlarısınız. Hepinize hem Derneğimiz ve hem de öğrencilerimiz adına içten teşekkür ediyor, bu vesileyle burs kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Hayırlı olsun!

Sağlıkla ve güzel günlerde, hayırlı işlerde birlikte olmak dileğiyle..

Yenipınarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

Zikri ÇAMURLU


13.10.2021

Okunma Sayısı: 270


52.15.78.83








DİĞER HABERLER

Ordu Korgan Yenipınarlılar Derneği

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top